Klimatizacija i ventilacija

Projektujemo, isporučujemo i montiramo sve vrste kanala od prohroma, pocinkovanog lima, poliuretanskih, spiro kanala svih dimenzija i prečnika od F 100 do preko 2000mm.

Novo… Tekstilni i najlonski kanali na naduvavanje (montiraju se na klima komore), laki za održavanje. Uvek se mogu lako demontirati i oprati. Koriste se u prehrambenoj, prerađivačkoj, medicinskoj i ostalim industrijama gde je bitna kontrola kvaliteta i čistoća vazduha.

Klimatizacija obuhvata: hlađenje, grejanje, prečišćavanje i ventilaciju vazduha.

Hlađenje: Klima uređaj omogućava hlađenje prostorije čime se stvara prijatna atmosfera za boravak ili rad ljudi u prostoru.

Grejanje: Klima uređaj omogućava preciznu kontrolu temperature i održavanje njene konstantne vrednosti tokom cele godine ili nekog perioda bez obzira na spoljne prilike.

Odvlaživanje: U režimu hlađenja klima uređaj može odvlažiti vazduh pružajući osećaj svežeg vazduha. Ljudskom organizmu prijaju vrednosti od 40 do 60% vlažnosti vazduha.

Prečišćavanje: Klima uređaji mogu proizvoditi svež i čist vazduh jer su opremljeni filterima koji apsorbuju prašinu i nečistoće u vazduhu.

Ventilacija može biti ugrađena u klima uređaje ili da ima nezavisan sistem poput komora sa ubacivanjem i izbacivanjem vazduha.

Redovni pregledi, čišćenje ili zamena filtera su deo predviđenog sistema održavanja klimatizacije i ventilacije. Prema standardu filtere za klimatizaciju i ventilaciju delimo na:

G1 – G4 klasa – filteri za grubo filtriranje

F5 – F9 klasa – filteri za fino filtriranje

klasa H10 – H14 i U15 – U17 – apsolutni filteri

Call Now Button