Cene klima servisa

Klima servis cene

Cene klima servisa mogu se formirati na različite načine, ovisno o faktorima poput geografske lokacije, vrste klima uređaja, vrste usluga koje se pružaju i reputaciji servisa.
Međutim, neke od ključnih varijabli koje mogu utjecati na formiranje cena klima servisa su:
1. Vrsta usluge: Cena klima servisa može se razlikovati ovisno o vrsti usluge koju pruža servis. Na primjer, redovno održavanje klima uređaja može biti jeftinije od popravka kvara na klima uređaju.
2. Veličina klima uređaja: Cene klima servisa mogu varirati ovisno o veličini klima uređaja koji se servisira. Veći klima uređaji obično zahtijevaju više vremena i rada za servisiranje, što može utjecati na cenu.
3. Vrsta klima uređaja: Različite vrste klima uređaja mogu zahtijevati različite vrste servisa, što može utjecati na cijenu. Na primjer, split sustavi klima uređaja mogu biti skuplji za servisiranje od prozorskih klima uređaja.
4. Lokacija: Cene klima servisa također mogu varirati ovisno o geografskoj lokaciji. Servisi koji se nalaze u gradovima s većom potražnjom i većom razinom života mogu imati veće cene u usporedbi s manjim gradovima.
5. Reputacija servisa: Servisi koji imaju dobru reputaciju u industriji i koji su pružali visokokvalitetne usluge mogu često naplaćivati više od onih koji su manje poznati i imaju manju reputaciju.
Sve ove varijable mogu utjecati na formiranje cena klima servisa, a cene se mogu razlikovati od servisa do servisa. Stoga je važno provjeriti cene i usluge različitih servisa prije nego što se odlučite za određeni servis.

Koje su  vrste usluga klima servisa koje se mogu pružiti :

 1. Redovno održavanje: Redovno održavanje klima uređaja uključuje čišćenje filtera zraka, provjeru kondenzacijske jedinice, provjeru rashladnog sredstva, provjeru termostata i ostale rutinske provjere. Ova usluga pomaže u održavanju optimalne učinkovitosti klima uređaja i sprječava moguće kvarove.
 2. Popravak kvarova: Popravak kvara klima uređaja uključuje dijagnostiku problema i popravak bilo koje vrste kvara, kao što su curenje rashladnog sredstva, loši električni kontakti, problemi s ventilatorom ili drugi problemi.
 3. Punjenje rashladnog sredstva: Ako klima uređaj ne hladi dobro, to može biti zbog nedovoljne količine rashladnog sredstva u sustavu. Ova usluga uključuje punjenje rashladnog sredstva i provjeru sustava za eventualne propuste koji bi mogli dovesti do curenja rashladnog sredstva.
 4. Čišćenje klima uređaja: Tijekom vremena, klima uređaj može akumulirati prljavštinu i prašinu, što može dovesti do slabijeg protoka zraka i smanjenja učinkovitosti. Čišćenje klima uređaja uključuje detaljno čišćenje svih dijelova uređaja kako bi se poboljšao protok zraka i poboljšala učinkovitost.
 5. Ugradnja i zamjena: Usluga ugradnje i zamjene klima uređaja uključuje instaliranje novog klima uređaja, a ponekad i uklanjanje starog uređaja. Ova usluga može uključivati ​​i postavljanje klima uređaja u odgovarajuću lokaciju, provjeru električne instalacije i povezivanje s termostatom.

Navedene usluge su samo neke od vrsta klima servisa koje se pružaju. Važno je odabrati uslugu koja najbolje odgovara vašim potrebama i uslovima vašeg klima uređaja.

Na šta treba obratiti pažmju kada birate klima servis

Kada birate klima servis, trebate obratiti pažnju na nekoliko važnih stvari:

 1. Stručnost i iskustvo: Važno je pronaći klima servis s ​​stručnim i iskusnim tehničarima koji su upoznati s različitim vrstama klima uređaja i različitim problemima koji se mogu pojaviti.
 2. Licenciranje i osiguranje: Klima servis trebao bi biti licenciran za obavljanje poslova popravka i održavanja klima uređaja. Također, važno je provjeriti da li klima servis ima adekvatno osiguranje u slučaju nezgodau toku posla.
 3. Referencije i recenzije: Preporuke drugih ljudi mogu biti korisne u odabiru klima servisa. Provjerite online recenzije, upitajte prijatelje i porodicu za preporuke ili tražite reference od samog servisa.
 4. Cena: Cena je također važan faktor prilikom odabira klima servisa. Međutim, nemojte se odlučivati samo na temelju najniže cijene, jer niža cijena može značiti nižu kvalitetu usluge.
 5. Garancija i jamstvo: Provjerite da li klima servis pruža garanciju na svoj rad i ima jamstvo na dijelove koje zamijene.
 6. Dostupnost i brza usluga: Važno je pronaći klima servis koji je dostupan kada vam treba pomoć i koji nudi brzu uslugu.

Uzimajući u obzir ove faktore, možete pronaći kvalitetan klima servis koji će pružiti usluge koje su vam potrebne i pružiti vam mirni san u pogledu vašeg klima uređaja.

Dubinsko čišćenje pod kompresijom unutrašnje i spoljne jedinice – Na licu mesta

7900 Rsd

MONTAŽA KLIMA UREĐAJA

Montaza klima uređaja do 12000 Btu ………………………………………………………………………….10.500,00 RSD
Montaza klima uređaja od 18000 Btu ………………………………………………………………………….11.500,00 RSD
Montaza klima uređaja od 24000 Btu ………………………………………………………………………..12.500,00 RSD
*cene za montažu su do 2 metra instalacije, preko 2 metra svaki naredni metar se naplaćuje dodatno
1.800,00 dinara po dužnom metru.

SERVISIRANJE KLIMA UREĐAJA

Redovan godišnji servis, čišćenje klime i provera freona …………………………………………………2,500,00 RSD
(popust na veći broj klima uređaja) –  uračunata dopuna freona od 100gr po potrebi..

VELIKI SERVIS ……………………………………………. 5.200,00 Rsd

(podrazumeva čišćenje turbine, kao i po potrebi demontiranje kompletne unutrašnje jedinice, da bi se sprečilo kapljanje i raznorazni kvarovi koje voda neminovno prouzrokuje. Uračunato 200gr freona po potrebi

POPRAVKA KLIMA UREĐAJA

Popravka elektronike klima uređaja ………………………………………………………………6.500,00-12.500,00 RSD
Zamena kondenzatora klima uređaja …………………………………………………………….7.000,00-13.500,00 RSD
Dopuna freona R-32 na 100gr ………………………………………………………………………………………. 2350,00 RSD
Dopuna freona R-22 na 100gr ……………………………………………………………………………………….1050,00 RSD
Dopuna freona R-404 na 100gr ………………………………………………………………………………………. 850,00 RSD
Dopuna freona R-410a na 100gr ………………………………………………………………………………….. 1150,00 RSD
Dopuna freona R-407c na 100gr ……………………………………………………………………………………. 1250,00 RSD
Zamena izolacije (po metru kvadratnom) ………………………………………………………………………..650,00 RSD
Zamena kondenz creva (po metru dužnom)…… ……………………………………………………………….1000,00 RSD
Zamena daljinskog upravljača ……………………………………………………………………………………..3.500,00 RSD

Izlazak na teren i dijagnostika naplaćuju se 2500,00 Rsd
Call Now Button