Servis klima uređaja

Servis klima uređaja uglavnom je potrebno izvršiti jednom godišnje. Ne samo da bi klima ostala pod garancijom (jer je tako naznačeno u garantnom listu), već da bi se zaista očuvala u tehnički ispravnom stanju.
Najpogodniji period za servis klima uređaja je proleće, da bi bili sigurni da će klima uređaj tokom leta, kada je najpotrebniji, ispravno raditi. Ipak, iskustvo nam pokazuje da mnogi vlasnici klima uređaja zatraže servis tek kada primete da sa uređajem nesto nije u redu (klima slabo hladi, klima curi, izduvava neprijatan miris i sl).
Treba znati da je pored redovnog čišćenja filtera, ipak neophodno uraditi godišnji servis jer se jedino na taj način obavi kompletna dezinfekcija i čišćenje ne samo unutrašnje već i spoljašnje jedinice.
Klima uređaj koji se ne servisira redovno otežano radi, opterećuje kompresor što neminovno skraćuje i radni vek klima uređaja. Pored toga, ovakva klima troši više električne energije, puna je raznih štetnih bakterija tako da ugrožava zdravlje osobama koje borave u prostoriji.
Tako da, kada se sve ovo uzme u obzir, izdvajanje novca za redovan godišnji servis klima uređaja ne bi trebalo da predstavlja veliki izdatak, već to treba posmatrati kao uštedu.

Call Now Button