Klima servis Beograd – Palilula

Klima servis Palilula

 

Klima Profesional za bilo kakav kvar ili otežano funkcionisanje Vašeg uređaja pruža usluge kao što su klima servis ili dopuna klime.

Međutim, bez obzira na pojavu kvara kao vrsta preventive preporučuje se obavljanje redovnog servisa ili velikog servisa. Pravilno održavanje vašeg uređaja pruža veću sigurnost da će radni vek korišćenja biti produžen.

Redovni klima servis obuhvata kako pranje i ispiranje unutrašnje jedinice i provera kontrole temperature, ali i pranje, vizuelna i provera pritiska spoljne jedinice. Kada obavljati ovu vrstu klima servisaNajčešće se obavlja pre letnje sezone jednom godišnje, kao vrsta pripreme pred intenzivno korišćenje. Ukoliko se Vaš uređaj nalazi u kafiću, poslovnovnom ili nekom drugom prometnom prostoru trebalo bi klima servis obaviti nekoliko puta godišnje da bi se sprečio kvar uređaja.

Kad je u pitanju klima servis unutrašnjih jedinica, ono što spada servisnu proveru je čišćenje klima filtera i mrežica kao neophodni čin održavanja higijene. Čađ i prašina mogu da dovedu do pojave alergijskih reakcija na koži ili sluzokoži. Mikroorganizami kao što su plesni ili neke bakterije, se često nalaze u prljavo sredini nečistoćenih filtera koje Klima servis Beograd kao deo Klima Profesional, mogu da uklone korišćenjem antibakterijskih sredstava. Da bi dezinfekcija bila potpuna, odvodno crevo do spoljne jedinice se takođe ispira ovim sredstvima. Pored čišćenja klima bitna stavka provere ispravnog rada je i ispitivanje kontrole temperature kao glavne funkcije klima uređaja.

Klima servis spoljne jedinice je kritičan za regularan rad celog sistema. Vizuelna provera pokazuje da li je neophodno čišćenje saća, odnosno toplotnog izmenjivača koji može da se zaprlja dovoljno da dođe do pregrevanja te jedinice i kvara sistema. Međutim sa redovnim održavanjem čistoće, usluga koje pruža Čišćenje klima Beograd,ovaj deo servisa se radi po potrebi kao i pranje kućišta. U okviru servisa klima ovog tipa takođe je standardna provera pritiska prilikom rada uređaja sa opcionom dopunom freona ili promenom rashladne tečnosti kada nivo spadne na oko 10%. Dopune klima freonom su dostupne kao zasebne usluge u okviru servisa Klima Profesional.

Pored redovnog, ponekad je potreban i veliki klima servis (Klima servis Beograd) ukoliko rad uređaja još uvek nije optimalan, čak i posle redovnog servisa. Za ovakav tip Čišćenja klima spoljna jedinica se sasvim rasklapa da bi se došlo do ventilatora koji bi u tom slučaju morao da se opere. Zbog upotrebe hemikalija sa isparljivim neprijatnim komponentama dodaju se mirišljava sredstva. Provera tehničkih delova podrazumeva takođe proveru napona napajanja i jačine struje kompresora, kao i promena baterija u bežičnom daljinskom upravljaču. Farba nosača spoljne jedinice je protektivnog karaktera više nego estetskog. Zbog toga se po potrebi prefarbava ili prska cinkanim sprejem.

Servis klima Beograd usluge obavlja demontiranjem spoljne jedinice i detaljnim pregledom stanja u kom je klima, kao i rastavljanjem unutrašnje jedinice radi odmašćivanja, pranja i dezinfekcije. Ukoliko je potrebno, servis klima obuhvata i zamenu delova koji su oštećeni ili dotrajali.

Još jedna od prednosti korišćenja servisa klima u odnosu na samostalan rad na popravci i demontiranju je to što postoji mogućnost produženja garancije, ukoliko nije došlo do maksimalnog limita za produžavanje garancije.

Za izbegavanje oštećenja i produžavanje radnog veka Vašeg uređaja, Klima Profesional pruža usluge Servisa klima Beograd koji je dostupan u svim periodima godine.

MONTAŽA KLIMA UREĐAJA

Montaza klima uređaja do 12000 Btu ………………………………………………………………………….10.500,00 RSD
Montaza klima uređaja od 18000 Btu ………………………………………………………………………….11.500,00 RSD
Montaza klima uređaja od 24000 Btu ………………………………………………………………………..12.500,00 RSD
*cene za montažu su do 2 metra instalacije, preko 2 metra svaki naredni metar se naplaćuje dodatno
1.800,00 dinara po dužnom metru.

SERVISIRANJE KLIMA UREĐAJA

Redovan godišnji servis, čišćenje klime i provera freona …………………………………………………2,500,00 RSD
(popust na veći broj klima uređaja) –  uračunata dopuna freona od 100gr po potrebi..

VELIKI SERVIS ……………………………………………. 5.200,00 Rsd

(podrazumeva čišćenje turbine, kao i po potrebi demontiranje kompletne unutrašnje jedinice, da bi se sprečilo kapljanje i raznorazni kvarovi koje voda neminovno prouzrokuje. Uračunato 200gr freona po potrebi

POPRAVKA KLIMA UREĐAJA

Popravka elektronike klima uređaja ………………………………………………………………6.500,00-12.500,00 RSD
Zamena kondenzatora klima uređaja …………………………………………………………….7.000,00-13.500,00 RSD
Dopuna freona R-32 na 100gr ………………………………………………………………………………………. 2350,00 RSD
Dopuna freona R-22 na 100gr ……………………………………………………………………………………….1050,00 RSD
Dopuna freona R-404 na 100gr ………………………………………………………………………………………. 850,00 RSD
Dopuna freona R-410a na 100gr ………………………………………………………………………………….. 1150,00 RSD
Dopuna freona R-407c na 100gr ……………………………………………………………………………………. 1250,00 RSD
Zamena izolacije (po metru kvadratnom) ………………………………………………………………………..650,00 RSD
Zamena kondenz creva (po metru dužnom)…… ……………………………………………………………….1000,00 RSD
Zamena daljinskog upravljača ……………………………………………………………………………………..3.500,00 RSD

Izdvajamo iz ponude

Ugradnja klima uredjaja

 

Klima Profesional servis vrši profesionalnu ugradnju klima uredjaja.

Ugradnja klima uredjaja, iako ne deluje kao kompleksan posao, mora biti obavljena od stranse stručnog lica. Takođe moraju se poštovati osnovna pravila, kako bi Vaš klima uređaj nesmetano radio i dostiza pun potencijal.

Profesionalni majstori iz Klima Profesional – klima servis Beograd,  pre ugradnje klima uredjaja saslušaće vaše želje i predloge, ali će Vas takodje posavetovati šta bi za Vas bilo najbolje prilokom ugradnje, i kako biste izbegli osnovne greške do kojih dolazi prilikom nestručne ugradnje.

Prvi korak je odabir idealnog mesta za ugradnju spoljašnje i unutrašnje jedinice klime.

Posebno je Važno voditi računa da vaduh iz klima uredjaja ne ide direktno u Vas, i na mesto na kojem često sedite, ležite ili provodite vreme. To može dovesti do osećaja hladnoće, a takodje može i negativno uticati na Vaše zdravlje, posebno prilikom naglih prelaza iz klimatizovane u neklimatizovanu prostoriju.

Kada smo utvrdili idealnu poziciju uVašem domu ili poslovnom prostoru, ugradjuju se unutrašnji i spoljašnji deo klime, i povezuju se (bakarnim cevima).

Bakarne cevi obezbedjuju cirkulaciju freona, gasa koji je odgovoran za hladjenje.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Da li ste znali? Već imate ugradjen klima uredjaj koji hladi sve slabije? Moguće je da je Vašem uredjaju potrebno čišćenje(čišćenje klima uredjaja) ili dopuna freona (dopuna klima uredjaja).

…………………………………………………………………………………………………………………….

Kada su ubutrašnja i spoljna jedinica montirane i povezane, postavlja se cev za odvod vode nastale kondenzacijom. Pri tom vodimo računa da voda n odlazi na mesto na kom moze smetati  ili se zadržavati, ili napraviti problem.

To je ujedno i poslednji korak pri ugradnji klima uredjaja nakon čega sledi njegovo testiranje.

Ukoliko klima prilikom testiranja funkcioniše i radi uobičajeno, ugradnja klime je završena, i Vaš klima uredjaj možete slobodno koristiti.

Nakon ugradnje, naše stručno lice daće Vam uputstva i za dalje rukovanje klima uredjajem, kao i savete za pravilno i redovno održavanje klima uredjaja.

Potrebna Vam je ugradnja klima uredjaja u Beogradu?

Pozovite Klima Profesional – renomirani klima servis u Beogradu sa višegodišnjim iskustvom.

Čišćenje klima uredjaja

 

Generalna preporuka za pravilno održavanje klima uređaja je čišćenje klime jednom u godinu dana. Kao jedan od neophodnih kućnih aparata, klima uređaj nije jeftin i stoga je veoma preporučljivo redovno čišćenje koje je ključno za dug radni vek klime bilo kog tipa.

Klima Profesional kao deo svojih usluga nudi Čišćenje klima za povoljnu cenu koje će pomoći da Vaš uređaj radi nesmetano duže vreme.

U području Beograda zagađenost vazduha je sve veća obzirom da broj vozila stalno raste. Zbog toga količina smoga i čađi od fosilnih goriva biva sve veća. Zašto je to bitno za klima uređaje? Baš ti zagađivači najviše dospevaju u spoljnu jedinicu klima uređaja i mogu proći sve do filtera u samom stanu, a nagomilavanjem prljavštine se može oštetiti. Ako dođe do takvih posledica, Klima Profesional nudi servis klima dopune klima freonom. Međutim, bolje preduprediti posledice redovnim održavanjem i čišćenjem klima koji obuhvata i spoljnu i unutrašnju jedinicu uređaja.

Servis klima uređaja je najbolji garant da će Vaša klima biti funkcionalna duže vreme, jer za dubinsko čišćenje klime neophodna je stručnost i iskustvo naših servisera u Klima ProfesionalSamostalno demontiranje uređaja i čišćenje priručnim sredstvima može da bude opasno kako po zdravlje tako i po sam uređaj koji time može da se ošteti.

Kada je zdravlje u pitanju zaista ne treba štedeti. Ljudi skloni alergijama su posebno osetljivi na prašinu i eventualni polen ili druge čestice koje dospevaju u klimu. U ovom slučaju, čišćenje klime mora da se obavlja češće kako se ne bi podsticao razvoj alergija ili oticanje sluznica zbog nečistoća koje mogu da se nagomilaju u filterima klime. Duvanski dim koji se nakuplja u filter i neprijatan miris poreklom od plesni koji se javi po uključivanju samog uređaja dodatno mogu da ugroze zdravlje osoba u prostoriji.

Inverter klime mogu zahtevati i sezonsko ili čak mesečno održavanje, u zavisnosti od toga koliko se koriste u tom periodu. Svako čišćenje klime podrazumeva usisavanje, čišćenje filtera i okna klime čime se obezbeđuje njihov nesmetan rad.

Ispiranje filtera hidrogenom radi dezinfekcije nije uvek najsigurnije rešenje i zbog toga bi trebalo kosultovati klima servis dostupan u našoj firmi Klima Profesional da ne bi došlo do nehotičnog oštećenja uređaja i potrebe za poravkom klima. Za kratko vreme možete povratiti sjaj i funkcionalnost Inverter klime bez trošenja Vaše snage na samo čišćenje klime uz angažovanje naših radnika u Klima Profesional.

Održite Vaše i zdravlje vašeg klima uređaja na zavidnom nivou redovnim čišćenjem klima. Brzo i lako produžite radni vek funkcionisanja Vašeg uređaja uz Klima Profesional.

Dopuna klima uredjaja

 

Ispravan i efikasan rad Vašeg klima uređaja za maksimalni komfor i užitak u promenljivim vremenskim uslovima omogućava da Vaša produktivnost na poslu raste, odmor u Vašem domu bude okrepljujuć ili boravak u javnim prostorijama prijatan bez obzira na količinu ljudi. Međutim, to zahteva redovan klima servis i proveru freona, kao i dopunu klima po potrebi ili čak popravku klima. Sve su to usluge dostupne u Klima Profesional.

Supstanca koja omogućava klima uređaju da hladi prostoriju je zapravo gas freon koji se nalazi u samoj klimi. Vremenom dolazi do potpunog trošenja freona koji je prvobitno bio unet u klimu, zbog čega Klima Profesional pruža usluge dopune klima i proveru stanja freona.

Buka koja dopire iz spoljne jedinice klima uređaja dok je klima uključena, kao i slabo hlađenje su pokazatelji da je nivo freona na izmaku. Umesto freona, kroz sistem kreće da prolazi vazduh za koji konstrukcija nije predviđena i to može dovesti do lošeg rada kompresora. Ovo bi bio pravi trenutak da se pozove stručni klima servis Beograd,kao jedna od mnogih usluga koje pruža Klima Profesional, i time predupredi bilo kakav posledični kvar zbog kog bi moralo da se pošalje ovlašćeno lice za popravku klima.

Usluga dopune klima obuhvata i proveru stanja spojeva na bakarnim cevima, odnosno vodovima kroz koje prolazi freon za slučaj da spojevi nisu olabavljeni i da zbog toga ne dolazi do curenja gasa. Znakovi nedostatka freona su većinom sigurni pokazatelji da je baš to u pitanju, mada je moguće da postoje i drugi problemi u elektronici koji sami mogu da izazovu buku spoljne jedinice. Iz ovih razloga je izuzetno bitna provera pre popravke klime ili dopune klime, čime se osiguravate da je Vaš klima uređaj u optimalnom stanju. Međutim, zbog opasnosti od povrede Vas ili oštenja samog uređaja nipošto ne bi trebalo samostalno pristupiti rešavanju problema već se savetuje da pozovete ovlašćeni klima servis radi provere i eventualne dopune klime.

Provera stanja freona je standardna stavka pri redovnom klima servisu koji je takođe jedna od usluga koje pruža Klima Profesional. Iako se sistem razlikuje od proizvođača do proizvođača, princip provere je isti: meri se količina gasa koja protekne. Najčešće se koristi manometar koji meri količinu freona posredno, merenjem parcijalnog pritiska, ili specijalna menzura koja omogućava merenje zapremine gasa.

Potrošen rezervoar freona znači automatski smanjenu efikasnost hlađenja jer uređaj ne postiže dovoljno nisku temperaturu. To dovodi do povećane potrošnje struje, čak i ako se koriste Inverter klime sa ekonomičnom tehnologijom. Uz sve to, bez freona gotovo sigurno dolazi do kvara uređaja i smanjenog radnog veka korišćenja. Zašto imati nepotrebne poteškoće kad Klima Profesional nudi usluge kao što je dopuna klima i provere freona, kao i klima servis i eventualno čišćenje klima po potrebi.


Inverter klime Beograd

 

Klima uređaji su bela tehnika koja je u današnje vreme više neophodnost nego luksuz i sada dostupni kao nova tehnologija. Inverter klime Beograd imaju 30% kraći startni period, sa minimalnim tempertaturnim odstupanjima i sve to uz manju potrošnju struje od klasičnih klima uređaja.

Možda je najefikasniji način regulisanja temperature vašeg doma, upravo zbog navedenih prednosti, korišćenje uređaja kao što su Inverter klime Beograd. Iako su skuplje od običnih klima konstantnog produvavanja zbog električnog motora, razliku u ceni nadoknađuju vidno smanjenim računom za struju! Bilo da je u pitanju julska vrućina ili januarska ledara, Inverter klima uređaji ispunjavaju očekivanja u svakom pogledu.

Ukoliko želite da održite temperaturu na baš 25 °C (ili na bilo kojoj drugoj temperaturi), bez velikih odstupanja kao kod klasičnih klima uređaja, onda su Inverter klime rešenje za Vas. Inverter klime Beograd tehnologijom nove generacije omogućavaju kontrolisano hlađenje prilikom letnjih žega, kada je prijatnost ohlađene sredine ponekad preko potrebna za zdravlje. Međutim, isti sistem bez poteškoća može da greje i efikasno kompenzuje hladnoću zimskih meseci.

Da bi bili sigurni da će kvalitet i efikasnost klima uređaja bili maksimalni, možete koristiti Klima servis Beograd koji će brzo i bez odlaganja omogućiti da uređaji Inverter klima Beograd budu na raspolaganju i Vaš dom učine još prijatnijim.

Sam dizajn i forma klima uređaja su moderni i svedeni, a to je kombinacija koja se odlično može prilagoditi u bilo kojm prostoru. Diverzitet boja i modela je posledica velike potražnje ovih uređaja koji su više nego sposobni da doprinesu komforu i estetici okruženja u kom se nalazite. Međutim, nije sva lepota dizajna u izgledu uređaja već i u načinu funkcionisanja. Kod klasičnih klima maksimalno podešavanje je uključivanje ili isključivanje, pri čemu ne može da se podesi snaga grejanja. Kod Inverter klima postoji podešavanje jačine rada uređaja, odnosno kontrolisanje brzine rada kompresora. Time se smanjuje snaga grejanja kako se temperatura približava zadatoj i zbog toga je efikasnost 30% veća. Drugim rečima rad Inverter klima Beograd je ekonomičnija od klasičnih klima.

Pozicija klima uređaja može imati uticaj na njegovu efikasnost, u vezi sa čim bi firma Klima Profesional mogla da omogući stručno savetovanje i pomoć prilikom rasporeda u prostoru. Uprkos činjenici da ovi uređaji mogu da greju prostorije pri spoljašnjih – 20 °C, što je 15 manje nego što to mogu klasični uređaji, tehnologija Inverter klima Beograd omogućava smanjenu potrošnju električne energije, duži vek trajanja proizvoda i smanjene troškove održavanja i servisiranja koji su svakako dostupni u okviru usluga Klima servisa BeogradČišćenja klima BeogradPopravka klima Beograd i Dopuna klima Beograd.

Inverter klime Beograd u Klima Profesional su budućnost svežine i udobnosti uz ekološki osvrt na manju potrošnju struje.

Call Now Button